Güney Kıbrıs'ta şap hastalığı görülen mandıra sayısı 120’ye çıktı
Güney Kıbrıs'ta şap hastalığı tespit edilen mandıra sayısı 120'ye ulaştı. Son üç vaka Lefkoşa bölgesinde kaydedilirken, Rum Yönetimi Lideri Nikos Hristodulidis, çiftçilerle görüşerek gerginliği azaltmak için arabuluculuk yapacağını açıkladı. Hayvancılar ise sağlıklı hayvanların itlafına son verilmesini talep ederek protesto eylemi düzenleyeceklerini duyurdu.
Kategoriler: Sağlık, Güney Kıbrıs
Etiketler: sağlık, Tarım, Güney Kıbrıs, hayvancılık, şap hastalığı, mandıra
Bu haber Kıbrıs Postası kaynağından derlenerek Kibris365.com'da yayımlanmıştır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki güncel gelişmeleri takip etmek için Kibris365.com'u ziyaret edin.
Yayın tarihi: 28 Mayıs 2026, 07:30
Kaynak: www.kibrispostasi.com
Kibris365.com, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki güncel haberleri derleyen bağımsız bir haber platformudur. Siyaset, ekonomi, spor, kültür, eğitim ve dünya gündemindeki son gelişmeleri KKTC'nin önde gelen haber kaynaklarından derleyerek okuyucularına ulaştırmaktadır. Yerel haberler, Kıbrıs sorunu, siyasi gelişmeler, ekonomik haberler, spor ve kültür alanlarındaki güncel bilgilere Kibris365.com üzerinden ulaşabilirsiniz. KKTC haberlerini anlık olarak takip etmek için Kibris365.com'u ziyaret edin ve gündemin nabzını tutun. Kuzey Kıbrıs'ta neler oluyor? En güncel haber ve gelişmeler için Kibris365.com güvenilir kaynağınızdır.