Ertuğruloğlu: “Enosis Hayalleri Bölgesel Barışı Tehdit Ediyor”
Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Güney Kıbrıs'ın Enosis hayallerinin bölgesel barışı tehdit ettiğini belirterek, EOKA'nın Kıbrıs Türk halkına yönelik saldırılarını tarihin en karanlık lekesi olarak tanımladı.
Kategoriler: Gündem, Kültür, Güney Kıbrıs
Etiketler: Ertuğruloğlu, saldırılar, Güney Kıbrıs, Kıbrıs Türk, ΕΟΚΑ, Dışişleri Bakanı, ENOSİS, bölgesel barış
Bu haber Haber Kıbrıs kaynağından derlenerek Kibris365.com'da yayımlanmıştır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki güncel gelişmeleri takip etmek için Kibris365.com'u ziyaret edin.
Yayın tarihi: 1 Nisan 2026, 10:04
Kaynak: haberkibris.com
Kibris365.com, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki güncel haberleri derleyen bağımsız bir haber platformudur. Siyaset, ekonomi, spor, kültür, eğitim ve dünya gündemindeki son gelişmeleri KKTC'nin önde gelen haber kaynaklarından derleyerek okuyucularına ulaştırmaktadır. Yerel haberler, Kıbrıs sorunu, siyasi gelişmeler, ekonomik haberler, spor ve kültür alanlarındaki güncel bilgilere Kibris365.com üzerinden ulaşabilirsiniz. KKTC haberlerini anlık olarak takip etmek için Kibris365.com'u ziyaret edin ve gündemin nabzını tutun. Kuzey Kıbrıs'ta neler oluyor? En güncel haber ve gelişmeler için Kibris365.com güvenilir kaynağınızdır.