Ege’de yeni gerilim: Türkiye “Hukuki sonuç doğurmaz”, Yunanistan “Temelsiz ve kabul edilemez” dedi
Ege Denizi'ndeki egemenlik alanları üzerine Türkiye ve Yunanistan arasında tartışmalar yeniden alevlendi. Yunanistan’ın yeni mekansal planlama çerçevesi Türkiye tarafından "hukuki sonuç doğurmaz" olarak nitelendirilirken, Yunanistan ise durumu "temelsiz ve kabul edilemez" buluyor
Kategoriler: Gündem, Ekonomi, Dünya, Türkiye
Etiketler: Türkiye, tartışma, Yunanistan, gerilim, Ege, egemenlik, Mekansal Planlama, hukuki sonuç
Bu haber Bugün Kıbrıs kaynağından derlenerek Kibris365.com'da yayımlanmıştır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki güncel gelişmeleri takip etmek için Kibris365.com'u ziyaret edin.
Yayın tarihi: 30 Ağustos 2026, 02:18
Kaynak: bugunkibris.com
Kibris365.com, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki güncel haberleri derleyen bağımsız bir haber platformudur. Siyaset, ekonomi, spor, kültür, eğitim ve dünya gündemindeki son gelişmeleri KKTC'nin önde gelen haber kaynaklarından derleyerek okuyucularına ulaştırmaktadır. Yerel haberler, Kıbrıs sorunu, siyasi gelişmeler, ekonomik haberler, spor ve kültür alanlarındaki güncel bilgilere Kibris365.com üzerinden ulaşabilirsiniz. KKTC haberlerini anlık olarak takip etmek için Kibris365.com'u ziyaret edin ve gündemin nabzını tutun. Kuzey Kıbrıs'ta neler oluyor? En güncel haber ve gelişmeler için Kibris365.com güvenilir kaynağınızdır.