Çavuşoğlu: “Siyasetçinin iki dudağı arasındaki öğretmenlik anlayışını kaldırıyoruz”
Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, öğretmen yetiştirme sistemini güçlendirmek amacıyla yapılan yasal değişikliklerle ilgili açıklamalarda bulundu. Geçici öğretmen uygulamasının sürdürülemez olduğunu belirten Çavuşoğlu, 2028'den itibaren geçici öğretmenlerin kadroya alınamayacağını ve öğretmenliğe girişte yeni filtreler oluşturulacağını ifade etti. Ayrıca, sendikaların başlangıçta desteklediği düzenlemelere sonradan karşı çıktığını savundu.
Kategoriler: Eğitim
Bu haber Haber Kıbrıs kaynağından derlenerek Kibris365.com'da yayımlanmıştır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki güncel gelişmeleri takip etmek için Kibris365.com'u ziyaret edin.
Yayın tarihi: 24 Haziran 2026, 10:13
Kaynak: haberkibris.com
Kibris365.com, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki güncel haberleri derleyen bağımsız bir haber platformudur. Siyaset, ekonomi, spor, kültür, eğitim ve dünya gündemindeki son gelişmeleri KKTC'nin önde gelen haber kaynaklarından derleyerek okuyucularına ulaştırmaktadır. Yerel haberler, Kıbrıs sorunu, siyasi gelişmeler, ekonomik haberler, spor ve kültür alanlarındaki güncel bilgilere Kibris365.com üzerinden ulaşabilirsiniz. KKTC haberlerini anlık olarak takip etmek için Kibris365.com'u ziyaret edin ve gündemin nabzını tutun. Kuzey Kıbrıs'ta neler oluyor? En güncel haber ve gelişmeler için Kibris365.com güvenilir kaynağınızdır.